Hlavní obsah

Velkou dodávku od Volkswagenu lze neskutečně kombinovat

Největší dodávka od Volkswagenu s označením Crafter se dočkala nové generace. Ohromující na ní je především to, že nabízí neskutečnou kombinaci techniky a karoserií.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter (2016)

Článek

V závislosti na modelu jsou na výběr až tři délky karoserie. K tomu je nutné připočítat ještě tři různé výšky střechy u verzí s uzavřenou karoserií. V závislosti na vybraném modelu si tak zákazník může podle svých potřeb nakonfigurovat svůj crafter zcela individuálně podle konkrétních požadavků. Ale to není všechno.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter (2016)

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter (2016)

Speciálně pro nový crafter byl vyvinutý motor 2.0 TDI „EA288 Nutz“. Zákazníci budou mít k dispozici verze s výkonem 75 kW (102 k), 90 kW (122 k) a 103 kW (140 k) nebo verzi TDI BiTurbo s výkonem 130 kW (177 k). V závislosti na variantě jsou motory nabízeny s pohonem předních, zadních nebo všech kol 4MOTION.

Zákazníci mají navíc u všech druhů pohonu na výběr mezi mechanickou a automatickou převodovkou. Takže čtyři výkony motoru, tři druhy pohonů kol, dvě převodovky v kombinaci se třemi délkami i výškami karoserie – to je neskutečná paleta.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Crafter (2016)

Samozřejmě, že nový Volkswagen Crafter přichází s novým designem (zajímavý je nízký součinitel aerodynamického odporu cx = 0,33) a hromadou asistenčních systémů, které dnes známe z osobních vozů.

Mezi ně patří například ESP se stabilizací přívěsu, adaptivní tempomat ACC s automatickým udržováním bezpečného odstupu od vpředu jedoucího vozidla, multikolizní brzda, na přání dodávaný asistent pro jízdu v bočním větru, asistent pro manévrování s přívěsem a mnoho dalších funkcí.

Také z hlediska bezpečnostních systémů je kromě čelních, bočních a hlavových airbagů pro řidiče a spolujezdce vpředu k dispozici nabídka dalších výstražných systémů: zadní kamera, parkovací senzory a asistent pro vyjíždění z parkovacího místa (Rear Traffic Alert). Světlomety LED, funkce odbočovacích světel a asistent dálkových světlometů zajišťují ještě lepší viditelnost při jízdě za tmy apod.

Crafter se bude vyrábět v Polsku, ale ne v tradičním závodě v Poznani, ale byl vybudován zcela nový závod ve městě Wrzesnia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám