Hlavní obsah

Škoda si nechala registrovat jména aut v Americe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půjde Škoda Auto směrem nejen na východ, ale i na západ? Povedou její příští kroky do Severní Ameriky? Možná ano. Na konci května si nechala firma v Americe zaregistrovat jména aut.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Škoda Kodiaq ještě pod maskou. Až se začne vyrábět, bude to přesně to pravé auto pro severoamerický trh.

Článek

Jméno Škoda je v USA už registrováno dávno. Ale zatím tam nebyl registrován ani jediný model. Od konce května je to ale jinak. Severoamerický trh má zaregistrována jména Octavia, Yeti a Superb.

Jak důležitá je to zpráva? Těžko říct. Dosud vždy mladoboleslavská automobilka kategoricky odmítala jakékoli byť spekulace o rozšíření tímto směrem. Trh v USA nebyl nikdy pro ni směrodatný, především kvůli zcela jinému přístupu k automobilům. Těžko jsme mohli v minulosti konkurovat v USA s vozy jako fabia nebo roomster a ani stará octavia nebo předchozí superb by jen tak mezi americké vozy nezapadly.

Jenže doba je jiná. Volkswagen si v USA zhoršil natolik pověst, že se vyplatí sem zavést novou značku s „čistým štítem“. Značku, která je tak úspěšná v Evropě a v Číně. Značku, která dnes už může nabídnout auta velmi srovnatelná se světovými konkurenty. Především superb by mohl zaujmout. A až se dostane do výroby sedmimístné SUV Kodiaq, bude to určitě ten ideální model pro tamní trhy.

Ovšem je tu ještě jedno hledisko, které může hrát významnou roli. Škoda po velkém úspěchu cítí, že by mohl někdo její jméno a jména modelů zneužít. A tak se raději pojistí registrací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám