Hlavní obsah

Caterham Seven 620S: luxusní koráb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titulek možná bude trochu zavádějící, ale tato novinka od společnosti Caterham je ve výrobním programu opravdu takovým luxusním korábem silnic.

Foto: Caterham

Caterham Seven 620S

Článek

Caterham před nedávnem ukončil zběsilou jízdu všech svých Superlight, Superport, Roadsport apod. a přešel na jednoduchou číslenou řadu v označování svých modelů. To nejlepší je Caterham 620R, který při hmotnosti 572 kg nabízí výkon dvoulitrového motoru s kompresorem 232 kW/315 koní. Jenže je to zběsilý závodní hřebec, kterého nedokáže osedlat jen tak někdo. Jet s ním po klasické silnici je trochu utrpení.

Foto: Caterham

Caterham Seven 620S

Foto: Caterham

Caterham Seven 620S

A tak vznikla nová verze 620S, která má silniční tlumiče, patnáctipalcová hliníková kola, kompletně očalouněný interiér, pohodlnější sedadla, která poprvé v historii značky mohou být i vyhřívaná. A pro komfort nesmí chybět čelní sklo (pozor, u Caterhamu to není pravidlo!), dveře i střecha.

Foto: Caterham

Caterham Seven 620S

Foto: Caterham

Caterham Seven 620S

Cena vozu je 44 995 liber, což je zhruba 1,6 miliónu korun. Jenže je tu ještě jedna zvláštnost, která potěší všechny ty, kteří mají trochu víc kil či centimetrů. Ti vždycky z caterhamů čněli do všech stran a většinou to vypadalo na nedobrovolné vystoupení za jízdy. Teď si budou moct nadrozměrní či pohodlnější zákazníci objednat nové delší a širší šasi S5 za 2500 liber (91 000 Kč).

Foto: Caterham

Caterham Seven 620S

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám