Hlavní obsah

Fiat má další nový pick-up. Za měsíc už druhý

Fiat Professional představil během jediného měsíce hned dva nové pickupy. Po vlastním modelu Toro se na jihoamerickém trhu objevil střední pick-up s názvem Fullback, který je výsledkem spolupráce s Mitsubishi.

Foto: Fiat

Fiat Fullback

Článek

V půlce října bylo představeno toro, které je určeno především pro jihoamerické trhy. I tak se ale zdá, že se postupně podívá i na jiné kontinenty. [celá zpráva]

To fullback představený nyní v Dubaji bude mít širší záběr. Má se podívat prakticky na polovinu zeměkoule. Je větší než toro. Jeho velikost je odvozena od velikosti kabiny. Šířka (1815 mm), výška (1780 mm) a rozvor náprav (3000 mm) jsou stále stejné. Jen se mění délka vozu i ložné plochy. Single Cab je celkem dlouhý 5155 mm a ložná plocha má 2265 mm. Extended Cab nabídne 5275/1850 mm a Double Cab 5285/1520 mm.

Foto: Fiat

Fiat Fullback

Motorizace budou rozdílné podle místa prodeje. Na Blízkém východě a v Africe se vůz bude prodávat s benzínovým motorem o objemu 2,4 l s výkonem 97 kW nebo naftovým motorem 2,5 l s výkony 81 a 131 kW. Evropa pak bude mít dva diesely se shodným objemem 2,5 litru ale s rozdílnými výkony 113 nebo 133 kW. Auto bude v nabídce jak s pohonem zadní nápravy, tak i všech kol.

Kdo jste se pozorně zadíval na fotografie, tak vám neušla jistá podobnost s modelem Mitsubishi L200. Ano, máte pravdu. Fiat se dal dohromady právě s japonským výrobcem a základ auta je vlastně komplet odtud.

Vůz se začne postupně prodávat v květnu roku 2016.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat Tipo se vrací

Fiat si uvědomuje, že jakmile opustil jméno Tipo, šlo to s ním dost z kopce. A tak se tipo vrací. Dříve představený sedan s podivným jménem Aegea má mít...

Fešácký pickup od Fiatu se jmenuje Toro

Fiat představil první fotografii a základní informace pro nový pickup s názvem Toro. Vypadá moderně, efektně a bohužel je určen zatím jen pro brazilský trh.

Výběr článků

Načítám