Hlavní obsah

Fešácký pickup od Fiatu se jmenuje Toro

Fiat představil první fotografii a základní informace pro nový pickup s názvem Toro. Vypadá moderně, efektně a bohužel je určen zatím jen pro brazilský trh.

Foto: Fiat

Fiat Toro

Článek

Je to trochu škoda, protože tohle by mohl být zajímavý konkurent třeba Fordu Ranger. Vždyť je dlouhý pět metrů, uveze jednu tunu a v nabídce je jak dvoukolka, tak i čtyřkolka. Toro se začne prodávat v Brazílii na konci tohoto roku a ještě není rozhodnuto, zda zůstane pouze na jihoamerických trzích.

Tvrdý i luxusní

Jak to v téhle kategorii aut bývá, pickup může být podle přání zákazníka namodelován buď do vyloženě pracovního nástroje, nebo do luxusního auta. Vždyť toro může mít i panoramatickou prosklenou střechu, xenonové světlomety, navigaci na pětipalcovém displeji, super audioaparaturu, samočinná světla apod.

O tom, jestli je auto na žebřinovém rámu, či nikoliv, zatím nemáme zprávy. Ale víme, že pod kapotou je benzínová osmnáctistovka, která má šestistupňovou automatickou převodovku a pohon 4x2. To dvoulitrový diesel může mít jak manuální šestistupňovou převodovku, tak i automat, ale tady už s devíti stupni. Pohon tu už může být jak 4x2, tak i 4x4.

Samozřejmě že bude připravena i varianta benzínového agregátu, která bude spalovat místní specialitu – líh.

Auto disponuje pomocníky pro jízdu na silnici i v terénu. Třeba tu nechybí asistent pro sjíždění kopců.

Reklama

Související témata:

Související články

Církev vyzývá FIAT, aby ctil neděli

Gianfranco Todisco, arcibiskup z jihoitalského městečka Melfi, napsal otevřený dopis generálnímu řediteli automobilky Fiat-Chrysler Sergiovi Marchionnemu.

Expediční dodávka na bázi Fiatu Ducato

Když se řekne expediční vůz, asi si většina lidí vzpomene na Land Rover Defender nebo podobná tvrdě terénní vozidla. Jenže co takhle poslat do divočiny...

Fiat Tipo se vrací

Fiat si uvědomuje, že jakmile opustil jméno Tipo, šlo to s ním dost z kopce. A tak se tipo vrací. Dříve představený sedan s podivným jménem Aegea má mít...

Výběr článků

Načítám