Hlavní obsah

Renault Talisman jako kombi nabídne 572 litrů v kufru

Nástupce Renaultu Laguna se nebude jmenovat Laguna, ale Talisman. A kombi se už nebude jmenovat Grandtour, ale Estate.

Foto: Renault

Renault Talisman Estate

Článek

I když se na mnoha místech dočtete, že Grandtour má svého následovníka, při pátrání oficiálními zdroji značky jsme zjistili, že nikde se tohle jméno už nevyskytuje. Všechny tiskové zprávy vedené z Francie hovoří o vozu jako o Estate.

A co nabídne? Především tento vůz o délce 4,86 m, šířce 1,87 m, výšce 1,46 m a rozvoru 2,81 metru bude mít zavazadelník s objemem 572 litrů.

To je určitě méně, než kolik nabízí sedan (608 litrů), jenže to jde o prostor pod roletku, takže nad ní je ještě místa dost. Po sklopení sedadel pak vznikne objem nad 1700 l (přesná hodnota zmíněna nebyla).

Foto: Renault

Renault Talisman Estate

To, co je také zajímavé, je fakt, že základní délka ložné plochy je 1116 mm a nad zadními sedadly střecha nepadá dolů, takže je tu o 30 mm víc místa pro hlavu.

Auto se začne prodávat v první polovině příštího roku. Bude mít hned od začátku pěknou řádku motorizací. Benzínové zastupují jednotky TCe 150 a TCe 200 (ta s dvouspojkovou sedmistupňovou automatickou převodovkou).

Nafťáky budou tři: dCi 110 (manuální 6st., dvouspojková 6st.), dCi 130 (manuální 6st., dvouspojková 6st.) a dCi 150 (dvouspojková 6st.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám