Hlavní obsah

Škoda v Kvasinách zahájila výrobu superbu třetí generace

Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku zahájila sériovou výrobu nového modelu střední třídy a nejluxusnějšího modelu v nabídce mladoboleslavské automobilky, superbu. Novodobý superb se vyrábí od roku 2001, dosud se dvou generací celkem prodalo 700 tisíc kusů.

Foto: Škoda Auto

Třetí generace se bude vyrábět kromě královehradeckých Kvasin také v čínské Šanghaji. První sériově vyrobený Superb III je v šedé metalické barvě.

Článek

Mladoboleslavská automobilka představila nový superb v polovině února, výstavní premiéru měl vůz minulý týden na ženevském autosalonu. Již dříve Škoda uvedla, že se ceny třetí generace budou pohybovat od 599 900 do 830 900 korun v základu jednotlivých výbav a provedení.

V nabídce jsou čtyři benzinové a tři naftové čtyřválcové motory s výkonem od 88 do 206 kilowattů s manuální i automatickou převodovkou. Zachován zůstal volitelný pohon všech kol.

„Těší nás, že se produkce rozjíždí. Zahájení výroby nového superbu je pro celou značku a zejména pro závod v Kvasinách skvělý a emotivní moment," sdělil člen představenstva Škody Auto za oblast výroby a logistiky Michael Oeljeklaus.

Firma totiž kvůli výrobě nového superbu do Kvasin značně investovala, například jen do nové svařovny zhruba 1,7 miliardy korun. Třetí generace se bude vyrábět kromě Kvasin také v čínské Šanghaji.

Foto: Škoda Auto

Třetí generace superbu se začala vyrábět v Kvasinách ve čtvrtek 12. března 2015.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový superb v detailech na exkluzivním videu

Třetí generace Škody Superb se ve světové premiéře ukázala v úterý v pražském Fóru Karlín. Čtrnáct dní předtím jsme měli možnost si dvě hodiny nejluxusnější...

Výběr článků

Načítám