Hlavní obsah

Ford Everest sveze až sedm cestujících, základ poskytnul ranger

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford zveřejnil první fotografie svého nového modelu everest. Technika vychází z pick-upu ranger, na rozdíl od tohoto modelu se ale v Evropě prodávat nebude. Zamíří pouze na trhy Asie, Austrálie, Nového Zélandu a Jižní Afriky.

BEZ KOMENTÁŘE: Ford EverestVideo: Ford

 
Článek

Světlá výška narostla na 225 milimetrů, everest tak zvládne brodit až 800 mm. Přesné rozměry ale zatím Ford nezveřejnil, ví se pouze, že everest uveze tři čtvrtě tuny nákladu a může tahat přívěs o hmotnosti až tří tun.

Do vozu se vejde celkem sedm cestujících, kolik místa budou mít ti ve třetí řadě, ale není známo. Pod kapotou budou celkem tři motory, přičemž dva budou dieselové a lze je kombinovat buď s šestistupňovým manuálem, nebo automatickou převodovkou, u benzínového provedení dostanete výhradně samočinnou převodovku.

Ani výkony jednotlivých agregátů Ford neprozradil: víme tak pouze, že diesely zastupuje čtyřválcové 2.2Duratorq TDCi a pětiválcový agregát o zdvihovém objemu 3,2 litru. Benzínový EcoBoost má objem dva litry.

Prodej bude zahájen příští rok za dosud nezveřejněnou cenu. S prodejem v Evropě se nepočítá, třebaže si zde ranger koupíte od oficiálního importéra.

Foto: Ford

Ford Everest (2014)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám