Hlavní obsah

Mercedes-Benz C63 AMG má 510 koní, nabízí se i jako kombi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes ukázal první snímky neostřejšího provedení vycházejícího z třídy C. S tradičním označením C63 AMG prozatím vyjíždí sedan a kombi, obě verze pohání přeplňovaný osmiválec s výkonem až 510 koní.

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes-Benz C63 AMG SVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Pod kapotou konkurenta BMW M3 je nově vyvinutý čtyřlitrový osmiválec se dvojicí turbodmychadel, který v základní verzi produkuje 476 koní (350 kW), dostupných při 6250 otáčkách. Točivý moment vrcholí na hodnotě 650 Nm a motor této hodnoty dosahuje v rozmezí 1750 až 4500 otáček. Ostřejší verze S nabízí při stejných otáčkách motoru výkon 510 k (375 kW) a 700 Nm.

Z hlediska výkonu to znamená zrychlení na stovku 4,1 sekundy, v případě praktičtějšího kombi je čas o 0,1 sekundy horší. U obou verzí počítejte s elektronicky omezenou nejvyšší rychlostí při tradiční hodnotě 250 km/h. Kombinovaná spotřeba paliva činí spíše teoretických 8,2 l / 100 km.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C63 AMG (2014)

Premiéra v Paříži po boku GT

Základem jsou osmnáctipalcová litá kola, verze S má standardně „devatenáctky”. Na přání se k oběma verzím dodává výrazněji naladěný sportovní výfuk s elektronicky řízenými klapkami otvíratelnými ve třech úrovních. Základní verze má mechanický samosvorný diferenciál, silnější „esko” se kupodivu musí spokojit s elektronickou verzí, umístěnou na zadní nápravě.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C63 AMG (2014)

Základní suchá hmotnost činí 1655 kg, dle metodiky EU je to 1730 kg (nádrž natankovaná na 90 procent, 75 kg řidič). Brzdy mohou být za příplatek karbon-keramické. Převodovka je vždy samočinná (nové M3 má i přímo řazenou), se sedmi rychlostními stupni a údajně větší rychlostí při řazení, obzvláště ve sportovním módu.

Popisovaný automobil v obou karosářských verzích se bok po boku s novým sportovním kupé Mercedes-AMG GT ukáže již příští týden na Salon de l’Automobile v Paříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám