Hlavní obsah

Nový passat zná české ceny, zaplatíte nejméně 639 tisíc

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemský importér Volkswagenu ve čtvrtek zveřejnil prodejní ceny osmé generace passatu. Základ o pár tisíc korun podražil, kompenzuje to ale bohatší základní výbava. První kusy se k zákazníkům dostanou koncem letošního roku.

Foto: VW

Volkswagen Passat (2014)

Článek

Volkswagen začne současně prodávat jak verzi sedan, tak praktičtější kombi. Základní cena, od které se bude příští rok odvíjet i nacenění superbu třetí generace, činí bez stokoruny 639 tisíc za verzi s benzínovou čtrnáctistovkou (92 kW/125 k). Pokud se rozhodnete pro kombi, připlatíte si rovných 25 tisíc korun, stejně jako u většiny zbývajících motorizací.

Patrně nejpoptávanějším motorem bude dvoulitrové TDI, to stojí ve variantě 150 koní 723 900 korun ve spojení se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou, za DSG připlatíte 61 tisíc.

A pro zajímavost, velmi lákavý dieselový motor 2.0 BiTDI, který nabídne 240 koní a dodává se výhradně v kombinaci automat a 4x4, se svou cenou přehoupne přes milión korun –ve variantě sedan přijde na 1 010 900 korun, kombi je o 27 tisíc dražší.

BEZ KOMENTÁŘE: Volkswagen Passat B8Video: Volkswagen

Dva výbavové stupně

V nabídce jsou pouze dva výbavové stupně (Comfortline a Highline), což zjednodušuje zákazníkům orientaci v ceníku.

Už standardní výbava je překvapivě bohatá, v základu totiž dostanete třízónovou klimatizaci Climatronic, rádio, šestnáctipalcová litá kola, přední a boční airbagy (boční i vzadu), tempomat včetně omezovače rychlosti, systém sledování tlaku vzduchu v pneumatikách, parkovací senzory nebo multifunkční tříramenný volant obšitý kůží. Nový Passat Variant (kombi) má navíc v sériové výbavě černé podélné střešní nosiče.

Všechny podrobnosti k passatu B8 najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám