Hlavní obsah

Osmá generace passatu se klube na svět, 2.0 TDI bude mít 500 Nm

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postupné odhalování spustila wolfsburgská automobilka v případě osmé generace modelu střední třídy. Světová premiéra nového passatu proběhne zkraje října na pařížském autosalonu. V nabídce budou obě tradiční karosářské verze, tj. sedan a kombi.

Foto: VW

VW Passat B8 (oficiální skica)

Článek

Z prvních náznaků je vidět částečná inspirace současným Passatem CC, stylovější verzí běžně prodávaného sedanu. Skutečnost ale může být, a patrně bude, trochu jiná, protože skici málokdy odpovídají reálným tvarům. Jisté je, že osmá generace bude stát na platformě MQB, kterou využije i nový superb, který se představí příští rok v Ženevě.

Uvnitř nového passatu bude 12palcový displej, který by měl nahradit tradiční analogové ukazatele. Rozměry zatím nejsou známé, jisté ovšem je, že v nabídce budou i verze s pohonem všech kol, standardem bude přední poháněná náprava.

V nabídce bude i plug-in hybrid, půjde o verzi s benzínovým motorem 1.4 TSI, kterému bude pomáhat elektromotor. Celkový výkon by měl překročit hranici 200 koní, dojezd čistě na elektrický pohon bude padesát kilometrů.

2.0 BiTDI – 174 kW a 500 Nm

Podle informací německého Autobildu bude mít dvakrát přeplňovaná verze 2.0 TDI výkon 240 koní (176 kW) a točivý moment 500 Nm. Standardem pro nejsilnější dieselový motor by měla být automatická převodovka DSG a pohon obou náprav.

Více bude zřejmé v následujících měsících, nejpozději zkraje října, kdy se v Paříži otevřou brány zdejšího výstaviště.

Foto: VW

VW Passat B8 (oficiální skica)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám