Hlavní obsah

Continental otevře v Ostravě vývojové centrum, zaměstná sto inženýrů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Continental rozšiřuje své aktivity v České republice, v Ostravě vybudoval vývojové centrum pro senzory a aktuátory, které ve střednědobém horizontu zaměstná dvě stovky zaměstnanců. Polovinu budou tvořit vývojoví pracovníci.

Foto: Continental

Nová budova vývojového centra Continental v Ostravě.

Článek

Doposud bylo vývojové centrum Sensors & Actuators (senzory a aktuátory) v nedalekém Frenštátě, do slezské metropole se tak stěhuje stávající oddělení, které se ale rozšíří. Continental uvádí, že počet zaměstnanců v této nové lokaci má ve střednědobém horizontu vzrůst na 200 pracovníků, přičemž polovinu budou tvořit vývojoví inženýři. Vývojové centrum, které bude vyvíjet senzory a aktuátory pro všechny světové trhy, má kapacitu až 250 zaměstnanců.

Mezi hlavní patří senzory k měření oxidu dusíku (NOx), kterými lze kontrolovat a přesně nastavovat podíl oxidů dusíku ve výfukových plynech, dále vysokoteplotní senzor s rozsahem měření až do 1 250 stupňů Celsia. V případě aktuátorů (systémy, které elektrické signály převádí na pohyb) Continental vyvíjí elektronicky řízené škrticí ventily nebo ventily recirkulace výfukových plynů.

Koncern Continental má v současné době v České republice celkem sedm závodů, šest z nich patří ke Continental Automotive. Koncern v současné době zaměstnává v Česku přibližně asi 13 tisíc pracovníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám