Hlavní obsah

Octavii nově koupíte ve výbavě L&K, paket Monte Carlo dostalo citigo i yeti

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda zveřejnila modernizace pro svou modelovou řadu. Mezi ty stěžejní patří nový výbavový stupeň pro octavii a rozšíření nabídky o provedení Monte Carlo, které automobilka potvrdila už v březnu na ženevském autosalonu.

Foto: Škoda Auto

Octavia Laurin & Klement – rozdílů proti standardní verzi není mnoho.

Článek

Octavia třetí generace bude nově dostupná v nejluxusnějším provedení Laurin & Klement (L). Tento samostatný výbavový stupeň, pojmenovaný po zakladatelích mladoboleslavské automobilky, je k dispozici pro octavii, yetiho a superb.

Octavia L dostala standardně bi-xenonové světlomety s integrovanými LED-světly pro denní svícení, nová osmnáctipalcová kola, čtyřramenný multifunkční kožený volant nebo audio soustavu Canton.

Vybírat lze buď z motorizace 2.0 TDI (110 kW), nebo 1.8 TSI (132 kW). Obě lze mít buď s manuální, nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou DSG. Pro verzi kombi je k dispozici pohon 4x4 (nelze s DSG), pro benzínový motor lze mít DSG i manuální převodovku.

Foto: Škoda Auto

Interiér octavie v nejdražším provedení L & K

Nově couvací kamera pro octavii

Od září bude navíc možné k libovolné octavii dokoupit zadní couvací kameru, doposud dostupnou pouze pro yetiho. Cenu však Škoda Auto neuvedla. Automobilka slibuje i nové sportovní volanty, verze GreenLine dostane nová šestnáctipalcová kola. Novinkou bude i autorádio Swing s větším barevným displejem a novým designem.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Monte Carlo

Octavia se od konce května začne prodávat ve verzi CNG (G-Tec) – jde o první sériovou škodovku spalující stlačený zemní plyn. Verze liftback přijde v této variantě na 433 900 korun, kombi je o 33 tisíc korun dražší. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti Monte Carlo

Nově se do prodeje dostávají i stylově vypadající verze Monte Carlo – dostupné jsou pro citigo a yetiho – v průběhu roku dorazí v této specifikaci také rapid.

Hlavní změnou je hezké kontrastní černé provedení rámečku masky chladiče, střechy a sloupků karoserie. Zadní boční skla a sklo pátých dveří mají standardně vyšší stupeň tónování. Uvnitř je pak sportovní volant a sportovní sedačky.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Monte Carlo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám