Hlavní obsah

Nejprodávanějším autem v ČR byla v lednu Octavia

Nejprodávanějším modelem na tuzemském trhu byla v lednu Škoda Octavia. Její prodej se meziročně zvýšil o deset procent na 1805 vozů. Následuje Škoda Rapid, u kterého se odbyt zdvojnásobil, a Fabia, která zaznamenala třetinový pokles. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia RS

Článek

Na čtvrtém místě skončil Hyundai i30 s růstem o 35 procent na 455 prodaných vozů a pátý byl Volkswagen Golf, který v lednu zvýšil prodej o 24 procent na 462 aut.

Celkem trh v lednu zaznamenal výrazný růst o 13 procent na 13 638 osobních vozů, což je nejlepší lednový výsledek za posledních deset let. Jedničkou na trhu byla Škoda, která s více než pětinovým růstem na 4410 aut posílila svůj podíl o dva procentní body na 32,3 procenta. Následují Volkswagen a Hyundai.

"Výsledky lednových registrací jsou potvrzením úspěchu naší modelové ofenzívy. Poděkování patří také všem prodejcům značky Škoda v ČR," uvedl šéf prodejní organizace Škody v ČR Luboš Vlček. Dodal, že podíl třetí generace Octavie mezi sedmi modely Škody je kolem 41 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám