Hlavní obsah

Škoda ukázala omlazeného yetiho poprvé v pohybu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka Škoda představuje další z mnoha letošních novinek, tentokráte jde o omlazenou verzi kompaktního SUV Yeti. Ta se v pondělí a úterý v Německu představuje českým novinářům, automobilka u této příležitosti vypustila i první video inovovaného yetiho.

Škoda Yeti: první videoVideo: Škoda Auto

 
Článek

Pro obě nové varianty Škody Yeti je k dispozici sedm motorů, v nabídce jsou verze s pohonem předních nebo všech kol (Haldex 5. generace). Vybírat lze z přímo řazených převodovek nebo DSG.

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti (2013)

Modernizovaný yeti nově nabídne dvě designové linie. Zákazníci tak budou mít k dispozici „městské“ provedení, které má nárazníky, boční lišty i prahy lakované v barvě karoserie.

Druhá verze sází na dobrodružnější vzhled a má výše uvedené prvky černé, respektive jinak tvarované (přední a zadní nárazník).

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti (facelift, 2013)

Uvnitř se prakticky nic nezměnilo, novinkou je možnost koupit si do yetiho tříramenný volant, nová je i nabídka potahů a dekoračních lišt na přístrojové desce.

S omlazeným modelem jsme během první novinářské prezentace urazili zhruba stovku kilometrů. Ocenit lze stejně jako u minulé verze vyspělý podvozek, na kterém se žádné změny neprovedly. Asi největší nedostatek yetiho, totiž malý zavazadlový prostor, současný facelift samozřejmě odstranit nemohl.

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti (facelift, 2013)

Podrobnější představení nového yetiho zveřejní Novinky.cz v úterý v dopoledních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám