Hlavní obsah

Volkswagen prodal za devět měsíců rekordních sedm miliónů aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší evropská automobilka Volkswagen prodala za devět měsíců letošního roku rekordních 7,03 miliónu aut. Je to o 4,8 procenta více než ve stejném období loni. Prodej podporuje hlavně poptávka v Číně, která vyrovnává slabší poptávku na hlavních evropských trzích.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

V samotném září prodej automobilky stoupl o sedm procent na 856 900 aut. Počet prodaných osobních a lehkých nákladních vozů byl v září druhý nejvyšší v letošním roce. Procentní růst pak byl třetí nejvyšší.

V Evropě se v září prodej mírně snížil, v Číně však vzrostl až o 18 procent. Čína se na celkovém odbytu firmy podílí třetinou.

Za celý letošní rok firma plánuje zvýšit prodej na rekordních 9,5 miliónu vozů z loňských 9,3 miliónu. Měla by tak zůstat třetí největší automobilkou na světě za japonskou Toyotou a americkým General Motors, napsaly agentury DPA a Reuters.

Skupina Volkswagen vlastní celkem 12 značek osobních a nákladních aut a motocyklů. Z osobních aut jsou to značky VW, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche. Do roku 2018 chce Volkswagen předstihnout konkurenty Toyotu a GM a stát se největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám