Hlavní obsah

BMW poprvé ukázalo nástupce legendárního M3 Coupe

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka ukázala první fotografie nástupce sportovního kupé M3. Nový model bude používat označení M4. Zveřejněné fotografie ukazují koncept, ten však je svým pojetím velmi blízký realitě sériové verze.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW M4 Coupe (koncept)Video: BMW

 
Článek

Nová M4 vychází z řady 4, nabízet se bude jako kupé, později přijde i otevřená verze a velmi pravděpodobně i čtyřdveřový sedan. Proti standardní řadě 4 nabídne M4 kromě sportovnějšího podvozku také výraznější vzhled.

Foto: BMW

BMW M4 Coupe (koncept, 2013)

Tomu dominuje velká maska chladiče, sportovněji tvarovaný nárazník, specifická dvacetipalcová kola, decentní zadní spoiler nebo typická zadní čtveřice koncovek výuku. Střecha a některé další díly jsou vyrobené z uhlíkových vláken.

Foto: BMW

BMW M4 Coupe (koncept, 2013)

BMW zatím neuvedlo, jaký výkon bude mít sériové provedení. Jisté je, že namísto osmiválce bude zadní kola roztáčet přeplňovaný šestiválec. Podle neoficiálních zpráv by mělo jít o třílitrový řadový šestiválec se dvěma turbodmychadly, který by produkoval 450 koní (335 kW) a 550 Nm točivého momentu. K dispozici by měla být jak samočinná, tak přímo řazená převodovka.

Předpokládá se, že sériová verze by se měla ukázat v lednu 2014 na detroitském autosalonu. Test M3 Coupe (E92) najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW M3 (E92)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám