Hlavní obsah

GM staví v Číně závod na výrobu vozů Cadillac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka General Motors začala stavět v Šanghaji svůj nový čínský závod, kde plánuje vyrábět vozy luxusní značky Cadillac. GM chce pomocí nových modelů této značky zvýšit svůj podíl na lukrativním čínském trhu luxusních vozů do roku 2020 na deset procent, tedy na čtyřnásobek nynějšího stavu.

Článek

Vloni prodala GM v Číně něco přes 30 000 vozů Cadillac ve srovnání s téměř 150 000 prodanými auty v USA. Do roku 2015 chce ale jejich prodej zvýšit s pomocí úprav nejprodávanějšího modelu Cadillac SRX a místně vyráběných sedanů Cadillac XTS na 100 000 a do konce desetiletí na 250 000 vozů. Cadillac je pro GM nejrychleji rostoucí značkou na čínském trhu a v květnu její prodej meziročně vzrostl o 74 procent.

Čína je největším automobilovým trhem světa a v poslední době se stala i klíčovým světovým trhem luxusních vozů. GM předpokládá, že luxusní segment bude růst o čtyři procenta ročně a na konci desetiletí Čína i zde předstihne americký trh. Šéf GM Dan Akerson novinářům řekl, že Čína se bude na světovém trhu luxusních automobilů podílet v roce 2020 až 40 procenty.

GM loni prodala v Číně rekordních 2,8 miliónu vozů, o 11,3 procenta více než o rok dříve. V továrně na předměstí Šanghaje bude moci vyrábět 160 000 vozů ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám