Hlavní obsah

Volkswagen od roku 1974 vyrobil 30 miliónů golfů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší evropská automobilka Volkswagen v pondělí oslavila vyrobení třicetimilióntého vozu Volkswagen Golf. Oslav se zúčastnily desítky tisíc návštěvníků na dni otevřených dveří hlavní továrny ve Wolfsburgu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

VW Golf (VII)

Článek

Golf se vyrábí od roku 1974 a nyní je na trhu již jeho sedmá generace. Jubilejní vůz nebude podle mluvčího na prodej a zůstane jako suvenýr v podniku. Žádné evropské auto zatím podle Volkswagenu nebylo tak úspěšné jako jeho model Golf.

Ani oblíbený Volkswagen Brouk, jehož nejnovější verze se vyrábí od roku 2003 v Mexiku, se nemůže pochlubit tak vysokým prodejem. Brouka se dosud prodalo "pouhých" 21,5 miliónu kusů.

Foto: VW

První Volkswagen GOlf (1974): 38 let, 29,13 miliónu prodaných exemplářů.

Základní kámen továrny ve Wolfsburgu položil před 75 lety Adolf Hitler. Právě kvůli nacistické minulosti se na konci května nekonala slavnostní oslava zahájení výroby.

Volkswagen má 550 000 zaměstnanců a je třetím největším prodejcem aut na světě, za japonskou Toyotou a americkým General Motors. Golf se kromě Wolfsburgu vyrábí ještě v čínském městě Čchang-čchun a v německém Cvikově.

Foto: VW

VW Golf: všech sedm generací pohromadě.

Experti se však přou o to, který model auta může být považován za nejprodávanější na světě. Nejasné je třeba to, kdy změny třeba zadního a předního pohonu jsou tak převratné, že se již nedá mluvit o jedné generaci vozu, napsala agentura DPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám