Hlavní obsah

Na brněnský Autosalon přišlo 78 tisíc lidí, méně než před dvěma lety

Na brněnský Autosalon přišlo letos 78 000 lidí. Uvedla to Dita Brančíková z Veletrhů Brno. Návštěvnost byla menší, než pořadatelé očekávali. Před dvěma lety se přišlo na nová auta na brněnské výstaviště podívat 96 000 návštěvníků. To byla ale akce o dva dny delší.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Pavilon brněnského výstaviště

Článek

O letošní Autosalon, který skončil v pondělí, byl menší zájem i mezi vystavovateli. Na brněnském výstavišti bylo 13 značek, pořadatelé původně čekali, že jich bude 30. Největší expozici na čtyřdenní akci měla automobilka Hyundai. Mladoboleslavská Škoda do Brna přivezla nový model Octavie Combi třetí generace, která si svou světovou premiéru odbyla na březnovém autosalonu v Ženevě.

Celkem na akci včetně doprovodného programu vystavovalo kolem 130 firem, před dvěma lety jich bylo 205. Klesla i výstavní plocha o zhruba čtvrtinu na 24 000 metrů čtverečních.

"Nejvíce lidí přišlo letos v sobotu, kdy jsme napočítali až 30 000 lidí," řekla Brančíková. Veletrhy Brno na svém webu uvedly, že výstaviště pod náporem lidí v sobotu "kolabovalo".

Autosalon má být do budoucna na brněnském výstavišti každoročně. V minulosti se konal jednou za dva roky, střídal se s veletrhem užitkových vozidel Autotec, který v původní podobě už skončil. Autosalon má být stejně jako letos v jarním termínu. Dříve se akce konala v červnu.

Veletrhy Brno Autosalon přesunuly na jaro, protože importéři o tento termín projevili větší zájem. Na zájmu vystavovatelů se to ale letos neprojevilo. Vzhledem k recesi v oboru některé firmy účast odřekly na poslední chvíli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám