Hlavní obsah

Mazda chce zvýšit kapacitu výroby v Mexiku o 64 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Mazda zvýší svoji výrobní kapacitu v novém závodě v Mexiku do konce března 2016 na 230 000 vozů ze současných plánovaných 140 000 vozů. Celková investice do továrny má činit 650 miliónů USD (12,7 miliardy korun).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Závod v Mexiku je v současnosti stále ve výstavbě a zahájit provoz má v období leden až březen 2014. Podle mluvčí automobilky základní investice do výstavby továrny činí 500 miliónů USD a dalších 150 miliónů USD bude investice do rozšíření výroby.

Mazda plánuje vyrábět v Mexiku malý dvoudveřový model Mazda2 a menší model Mazda3. Modely ze závodu budou určeny pro trhy v Severní, Střední a Jižní Americe. V listopadu pak Mazda a Toyota oznámily, že od léta 2015 by se měl v závodě vyrábět i malý vůz od Toyoty, roční kapacita výroby má činit 50 000 vozů, napsala agentura Reuters.

Mexiko je pro automobilky přitažlivé svou blízkostí ke Spojeným státům i k rychle rostoucím automobilovým trhům v Latinské Americe a nízkými náklady. Výroba automobilů je v Mexiku jedním z nejdůležitějších průmyslových sektorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám