Hlavní obsah

Prezidentem jihokorejské automobilky Kia se stal poprvé cizinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Prvním cizincem ve funkci prezidenta jihokorejské automobilky Kia Motors se stal Peter Schreyer. Ten dříve působil v německém Volkswagenu. Podle agentury Reuters je jeho jmenování jasným znamením, že chce společnost předstihnout v designu automobilů německé konkurenty Volkswagen a BMW.

Foto: Newsis, Reuters

Peter Schreyer

Článek

Schreyer, který je známý svým podílem na designu automobilu Audi TT, v roce 2006 přešel z Volkswagenu do automobilky Kia. Před povýšením do funkce prezidenta ve firmě působil jako designový ředitel a výkonný viceprezident. Schreyer se narodil v roce 1953 v Německu.

Kia je dceřinou společností největší jihokorejské automobilky Hyundai Motor. Společně tvoří pátou největší automobilovou skupinu na světě. Firmy byly dříve považovány za výrobce levných vozů s nezajímavým designem. V posledních letech však zapracovaly na designu i kvalitě, a prodej aut jim tak začal růst.

Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám