Hlavní obsah

Kia v Paříži odhalí novou generaci MPV Carens

Novinky, maž

Kia ve středu ukázala první fotografie kompaktního MPV Carens. To přebírá nové designové prvky známé ze současných kií, nová je i podvozková platforma, která vychází z modelu cee´d.

Foto: Kia

Kia Carens (2012)

Článek

Kia zatím k novému carensu řekla pouhé tři informace: potvrdila, že se ukáže ve světové premiéře na pařížském autosalonu. Dále uvedla, že automobil může být až sedmimístný (tipujeme, že sedadla třetí řady budou spíše nouzová) a je postaven na nové podvozkové platformě.

Foto: Kia

Kia Carens (2012)

Oproti minulé generaci je vidět velký skok ve vnějším designu, který je velmi podobný novému cee´du a působí moderněji a dynamičtěji než v minulosti. Nový model bude nižší, nabídne však větší rozvor náprav. V pořadí jde už o čtvrtou generaci, ta minulá se vyráběla od roku 1999 a v ceníku korejské automobilky už ji nenajdete.

Ač to nezaznělo oficiálně, v zákulisí se mluví o tom, že základem je nový cee´d, vyráběný v Žilině. Podvozek by tak měl využívat zadní víceprvkové zavěšení. Velmi podobná by měla být i paleta motorů a výhradně šestistupňových převodovek. V nabídce budou pravděpodobně dva benzínové a tři dieselové motory s výkony od 66 kW (90 k) do 99 kW (135 k).

Foto: Kia

Kia Carens (2012)

Ani datum zahájení prodeje Kia neprozradila, více informací korejská automobilka zveřejní až 27. září, kdy si carens odbude premiéru.

Foto: Kia

Kia Carens (2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Kia ukázala třídveřovou verzi cee´du

Kia model cee´d nabízí už coby pětidveřový hatchback a kombi, nově přibyde ještě třídveřová verze nazvaná pro_cee´d. V Žilině vyráběný automobil se poprvé...

Výběr článků

Načítám