Hlavní obsah

Mini Paceman: útěk z venkova

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novinkami od Mini se tento týden roztrhnul pytel. Nejprve to byly dvě sportovní verze JCW. V pátek britská automobilka, vlastněná BMW, odhalila třídveřový crossover s názvem Paceman.

Foto: Mini

Mini Paceman (2012)

Článek

Jde o atraktivnější třídveřovou variantu SUV, která technicky vychází z modelu Countryman (z angl. venkovan). Novinka se ve světové premiéře objeví koncem září na pařížském autosalonu.

Oproti výchozímu countrymanu má stylovější „třídvířko“ o dvacet litrů menší kufr - s hodnotou 330 litrů. Přesné rozměry zatím automobilka neuvedla.

Foto: Mini

Mini Paceman (2012)

Zpočátku budou v nabídce dva dieselové a dva zážehové motory s výkony 112 k až 184 koní. Později by měla dorazit i sportovně laděná verze John Cooper Works.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mini Cooper S Countryman ALL4

Foto: Mini

Mini Paceman (2012)

Převodovka je manuální šestistupňová, v nabídce je i automat se stejným počtem rychlostních stupňů. Kromě pohonu jen předních kol je v nabídce také verze se všemi poháněnými koly.

Standardně je poměr, který rozděluje elektromagneticky ovládaný centrální diferenciál, 50:50. Paceman se začne prodávat v prvních měsících příštího roku, ceny zatím britská automobilka neoznámila.

Foto: Mini

Mini Paceman (2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám