Hlavní obsah

Mazda6 se poprvé odhalila, premiéru bude mít v srpnu v Moskvě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda ve středu ukázala tři fotografie nové "šestky", automobilu střední třídy. Poprvé se japonská novinka ukáže koncem srpna na moskevském autosalonu.

Foto: Mazda

Mazda6 (2012)

Článek

Nový model bude založen na tzv. Skyactiv Technology. O co jde? Základem je optimalizace spalovacího procesu, rekuperace energie a snižování hmotnosti. U benzínových motorů se využívá vysoký kompresní poměr (14,0:1), o 10 procent nižší hmotnost, o 30 procent snížené vnitřní tření.

Foto: Mazda

Mazda6 (2012)

U naftových motorů jde o proměnný zdvih výfukových ventilů, sekvenční přeplňování dvojicí turbodmychadel a rovněž o 10 procent nižší hmotnost než u srovnatelných „starých“ motorů od Mazdy.

Foto: Mazda

Mazda6 (2012)

Mazda6 se nejprve ukáže v karosářské verzi sedan, je však velmi pravděpodobné, že později dorazí i kombi (tak jako u stávající generace). Bližší informace o použité technice zatím japonská automobilka nezveřejnila. Ve světové premiéře se nový sedan ukáže na letošním moskevském autosalonu (29. srpen až 9. září).

Foto: Mazda

Stávající generace modelu Mazda6

Anketa

Ohodnoťte design Mazdy6 (jako ve škole)
1
82,5 %
2
11 %
3
4,1 %
4
1 %
5
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1819 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám