Hlavní obsah

Možné podoby nové Škody Rapid: kupé, kombi a sportback

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální vydání českého časopisu AutoDesign&Styling přináší tři další možné podoby Škody Rapid, která dosud nebyla představena ani v základní verzi liftback. V příštích letech lze podle AD&S očekávat karosářské verze kombi a sportback, kupé je údajně nepravděpodobné.

Foto: AutoDesign&Styling

Škoda Rapid ve variantě Sportback (skica)

Článek

Jako první se představí pětidveřový liftback, čímž se už netají ani samotná automobilka. Podobu nového rapidu (nejčastější pojmenování pro nový liftback velikostně mezi fabií a octávií, Škoda konečné jméno nového modelu zatím nesdělila) velmi přesně naznačil koncept MissionL, který se představil loni ve Frankfurtu. Pokud si odmyslíte vytažené blatníky, zapuštěné kliky, světlomety z LED diod a další prvky obvykle zdobící předprodukční modely, díváme se na sériovou Škodu Rapid.

Ta se ve světové výstavní premiéře ukáže letos v září na pařížském autosalonu. Mnohé naznačuje i téměř produkční verze Seatu Toledo, která se ukázala v březnu na ženevském autosalonu a které se bude vyrábět na stejné výrobní lince v Mladé Boleslavi.

Foto: AutoDesign&Styling

Verze kupé by budila nejvíce emocí, sériová verze ale není pravděpodobná.

Foto: AutoDesign&Styling

Škoda Rapid ve variantě kombi (skica)

A jaké další karosářské varianty Škoda pro model Rapid plánuje? Podle interních informací to nemá být verze kupé (byť některá média přinesla „zaručené“ informace o jejím vývoji); verzi kupé si nicméně na skicách časopisu AD můžete prohlédnout rovněž. Téměř jistá je prý varianta kombi.

Foto: SEAT

Seat Toledo (koncept, 2012)

Překvapením by měla být třetí karosářská varianta, která by měla do elegantních, avšak hlavně prakticky orientovaných škodovek vnést více emocí. Patrně půjde o model na pomezí hatchbacku (jako byl například koncept VisionD) a sportovního kombi. Velikostně i tvarově by pak takový model nejlépe odpovídal například Audi A3 Sportback. Šlo by o verzi kombi, u které by design - díky jinému zakončení zadního sloupku - skrýval více emocí.

Foto: AutoDesign&Styling

Škoda Rapid ve variantě kupé (skica)

Anketa

Která varianta Škody Rapid se vám líbí nejvíce?
Liftback
2,4 %
Kupé
22,4 %
Kombi
15,7 %
Sportback
59,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13492 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám