Hlavní obsah

BMW ukázalo hybridní koncept i8 v otevřené verzi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sportovní hybrid, který zatím existuje pouze coby koncepční vozidlo, se předvedl i v otevřené verzi Spyder. Podle očekávání sdílí veškerou techniku s již dříve představeným BMW i8 v uzavřené verzi.

BMW i8 Concept SpyderVideo: BMW

 
Článek

V případě BMW i8 se jedná se o tzv. plug-in hybrid spojující elektromotor a spalovací motor. Poháněná jsou všechna čtyři kola - přední pomocí elektromotoru (je stejný jako u BMW i3 Concept). Zadní kola pohání přeplňovaný zážehový tříválec s výkonem 164 kW (220 k) a točivým momentem 300 Nm.

Výsledkem jsou na hybrid působivé parametry - nejvyšší rychlost 250 km/h a zrychlení 0-100 km/h za pět vteřin (kupé - 4,6 vteřiny). Je to kvůli tomu, že Spyder je o 150 kilogramů těžší než kupé - celkem otevřená verze váží 1630 kg.

Foto: BMW

BMW i8 Spyder (2012)

Kombinovaná spotřeba dosahuje rovných tří litrů (kupé má spotřebu 2,7 litru) na sto ujetých kilometrů. Na čistě elektrický pohon ujede automobil pouhých 35 km a plné nabití baterií trvá tři hodiny. Reálná spotřeba paliva při delších trasách tedy bude více, než kolik udává BMW z laboratorního měření.

Foto: BMW

BMW i8 Spyder (2012)

O sériové výrobě se zatím nahlas nehovoří, BMW dosud nezveřejnilo, na kterém autosalonu novinku představí. Vzhledem k tomu, že za dveřmi je autosalon v New Yorku, dá se předpokládat tato varianta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám