Hlavní obsah

Sportovní hybrid BMW i8 pohání benzínový tříválec a elektromotor

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová divize "i" automobilky BMW představila vedle konceptu městského elektomobilu také sportovně laděný hybrid. O jeho pohon se stará benzínový tříválec s přeplňováním a elektromotor, výsledkem je nejvyšší rychlost 250 km/h a zrychlení 0-100 km/h za působivých 4,6 vteřiny. Oba koncepty se ukážou na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu.

Článek

Nový sportovní koncept od BMW nese označení i8. Jedná se o tzv. plug-in hybrid spojující elektromotor a spalovací motor. Poháněná jsou všechna čtyři kola - přední pomocí elektromotoru (je stejný jako u BMW i3 Concept). Zadní kola pohání přeplňovaný zážehový tříválec s výkonem 164 kW (220 k) a točivým momentem 300 Nm.

Výsledkem jsou na hybrid působivé parametry - nejvyšší rychlost 250 km/h a zrychlení 0-100 km/h za 4,6 vteřiny. Kombinovaná spotřeba dosahuje 2,7 litru na sto ujetých kilometrů. Na čistě elektrický pohon ujede automobil pouhých 35 km a plné nabití baterií trvá tři hodiny. Reálná spotřeba paliva při delších trasách tedy bude více, než kolik udává BMW z laboratorního měření.

BMW i8 se předvede na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Automobil s délkou 4632 mm váží 1480 kilogramů a automobilka jej označuje jako 2 2. Na zadních sedačkách tedy mnoho místa nebude. A pro úplnost, zavazadlový prostor má objem 150 litrů.

Anketa

Ohodnoťte vzhled nového BMW (jako ve škole)
1
81,6 %
2
5,7 %
3
8,4 %
4
0,8 %
5
3,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1444 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám