Hlavní obsah

Nový Bentley SUV se nelíbí, produkční verze bude jiná

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První SUV od Bentley, debutující na ženevském autosalonu, pro svůj nepříliš povedený vzhled získalo mezi novináři nálepku nejošklivějšího auta výstaviště. A nelíbilo se ani čtenářům Novinek, polovina z 2500 hlasujících mu dala nejhorší známku.

Foto: Bentley

Bentley EXP 9 F (koncept, 2012)

Článek

Podle zdrojů časopisu What Car? se bude sériová verze lišit, což souvisí s rozpačitým přijetím jak odborníků, tak běžných motoristů. Automobil nebude obsahovat tolik retrospektivních prvků (které odkazují na jiné vozy Bentley), podle zdrojů časopisu budou přední světlomety jinak tvarované a nebudou tak velké.

Sériová verze by se dle neoficiálních informací měla objevit v roce 2015. Předpokládá se, že první SUV od Bentley, postavené na nové platformě, kterou bude využívat i příští generace Audi Q7 a další modely koncernu Volkswagen, bude stát přes 4 milióny korun. Má jít o nejluxusnější SUV na trhu. [celá zpráva]

Foto: Bentley

Bentley EXP 9 F (koncept, 2012)

O pohon se stará šestilitrový dvanáctiválec se dvěma turbodmychadly, který i přes velikost a odhadovanou vyšší hmotnost zajistí dostatek nebo spíše přebytek výkonu. Převodovka je osmistupňová, samočinná. Informace o jízdních výkonech automobilka dosud nezveřejnila.

Foto: Bentley

Bentley EXP 9 F (koncept, 2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám