Hlavní obsah

Volkswagen ukázal pětidvéřovou verzi malého Upu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Volkswagen v pondělí ukázal pětidvéřovou verzi svého malého modelu s názvem Up!. Automobil vychází z třídvéřové verze, která má prakticky stejnou techniku jako Škoda Citigo a Seat Mii.

Foto: VW

Volkswagen Up! (5D verze)

Článek

Volkswagen přichází s druhou karosářskou variantou - po třídvéřovém hatchbacku bude od počátku března k dispozici i praktičtější pětidvéřová varianta. Veškerá technika a výbava pochopitelně vychází z již dříve představeného provedení, které má o jeden pár dveří méně. U nového modelu jsou přední dveře kratší, skla u zadních dveří jsou pouze výklopná (což je ale u malých aut vcelku běžné).

Kufr má základní velikost 252 litrů, po sklopení zadních sedaček vzroste na 951 litrů, což je totožná hodnota jako u třídvéřové verze.

Foto: VW

Volkswagen Up! (5D verze)

Volkswagen nesdělil, zda bude mít praktičtější verze jiné rozměry, předpokládáme, že auto bude stejně dlouhé, široké i vysoké. Již dříve představený třídvéřový Up! měří na délku 3,54 metru, je široký 1,64 metru a na výšku měří 1,48 metru.

Foto: VW

Volkswagen Up! (5D verze)

Motory jsou stejné jako u třídvéřové verze: k dispozici jsou dva tříválcové benzínové motory - oba mají objem jeden litr a výkon 44 kW/60 k, resp. 55 kW/75 k. Prodej bude na německém trhu zahájen v březnu.

Foto: VW

Volkswagen Up! (5D verze)

"Třídvéřová i pětidvéřová verze Volkswagenu Up! se na českém trhu začne prodávat dohromady v červnu,“ uvedl pro Novinky.cz Lukáš Novák z tiskového oddělení tuzemského importéra Volkswagenu.

„Ceny zatím nejsou k dispozici, základní cena bude určitě pod 200 tisíc korun,“ dodal Novák.

Letos pětidvéřovou variantu modelu Citigo, který je až na detaily zcela stejný jako VW Up!, představí i mladoboleslavská automobilka.

Anketa

Která verze se vám líbí více?
Třídvéřová
11,7 %
Pětidvéřová
88,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7677 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám