Hlavní obsah

Luxusní Maybach je ztrátový, během dvou let zanikne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá značka Maybach zmizí během dvou let z mapy automobilového světa. Značka je dlouhodobě ztrátová a vývoj a výroba nových modelů by tak stála extrémně mnoho peněz. Maybach bude vyrábět auta do roku 2013, pak bude výroba ukončena.

Článek

Německý automobilový koncern Daimler během dvou let ukončí výrobu superluxusních vozů Maybach. Uvedl to generální ředitel společnosti Dieter Zetsche v rozhovoru pro německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung. Značka Maybach je podle agentury Reuters již řadu let ztrátová.

"Nemělo by smysl vyvíjet nástupce nynějšího modelu Maybach," řekl v rozhovoru Zetsche. "V luxusním segmentu budeme v budoucnosti plně sázet na naši klíčovou značku Mercedes-Benz, nejcennější značku luxusních automobilů na světě," napsal Zetsche, podle agentury DPA, v dopisu zaměstnancům.

Daimler původně počítal u značky Maybach s prodejem zhruba tisícovky vozů ročně. V posledních letech se však prodej pohyboval pouze kolem 200 automobilů ročně. Daimler oživil tuto značku v roce 2002 poté, co se od roku 1940 nevyráběla.

Firma vznikla v roce 1909, tehdy vyráběla letecké motory (dodávala motory i pro vzducholodě Zeppelin). I přes nespornou kvalitu založenou v poslední dekádě na modelech třídy S od Mercedesu, se Maybachu nepovedlo konkurovat špičkovým limuzínám od britské automobilky Rolls-Royce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám