Hlavní obsah

Honda začne Civic prodávat v únoru, stojí od 379 900 korun

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení Hondy oznámilo prodejní ceny nové generace Civicu, zástupce nižší střední třídy. Ceny začínají na částce 379 900 korun za verzi s benzínovou čtrnáctistovkou, nejdražší je 2,2litrový turbodiesel - tam cena za základní výbavový stupeň začíná na částce 499 tisíc korun.

Článek

Civic bude nabízen ve čtyřech výbavových stupních: S, Comfort, Sport a Executive. Zákazníci mají na výběr dva benzínové motory i-VTEC o objemu 1,4 a 1,8 litru a jeden dieselový i-DTEC o objemu 2,2 litru.

Všechny typy s manuální převodovkou jsou standardně vybaveny systémem vypnutí motoru při zastavení (Start-Stop). Novinkou u všech výbav je denní svícení pomocí LED. Nový je i zadní stěrač okna. Výbava Executive obsahuje nově bezklíčkový vstup a zapalování, bi-xenonové světlomety a automatické přepínání dálkových světel (HSS).

Ceny začínají na částce 379 900 korun za verzi s benzínovou čtrnáctistovkou, nejdražší je 2,2litrový turbodiesel - tam cena za základní výbavový stupeň začíná na částce 499 tisíc korun. Osmnáctistovka přijde na 429 000 korun, stejný motor s automatickou, pouze pětistupňovou převodovkou je pak o 30 tisíc dražší. Standardem je šestistupňová manuální převodovka. Už nejlevnější výbavový stupeň S je dobře vybaven (6 airbagů, ESP, litá kola 15"), z komfortních prvků mu chybí pouze klimatizace.

Začátek prodeje modelu Civic je plánovaný na únor 2012.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám