Hlavní obsah

BMW představilo novou "šestku" ve verzi kupé

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW v pondělí ukázalo řadu 6 v karosářské verzi kupé. Světovou premiéru bude mít tento model na autosalonu v Šanghaji. BMW již dříve představilo verzi kabrio. Prodej řady 6 by měl být zahájen koncem letošního léta.

Článek

Čína je nejenom pro BMW v současné době velmi důležitým trhem, proto se zklamaní fanoušci nové řady 6 ve verzi kupé nedočkali na autosalonu v Ženevě, ale musejí počkat na dubnový autosalon v Šanghaji. Internetovou premiéru si nová řada 6 kupé odbyla v pondělí. Zajímavé je, že automobilka už dříve v Los Angeles představila verzi kabrio, což není obvyklé, většinou se nejprve představuje kupé [celá zpráva].

Kupé pro 2+2 cestující je proti svému předchůdci delší o 75 mm. Automobil je zároveň o 5 mm nižší. Vzhled vychází z dříve představené verze kabrio, stejně jako interiér. Přestože na zadních místech asi nebude mnoho prostoru pro nohy a hlavu, kupé nabídne solidních 460 litrů prostoru pro zavazadla.

Po zahájení prodeje bude možné vybírat ze dvou benzínových verzí – 640i (přeplňovaný šestiválec) a 650i (4,4litrový V8). Šestiválcový motor má zdvihový objem tři litry, je přeplňován turbodmychadlem a nabídne 235 kW (320 k) a 450 Nm točivého momentu. Zrychlení 0-100 km/h je otázkou 5,4 vteřiny, nejvyšší rychlost je omezena při obvyklých 250 km/h. Výrobce udává kombinovanou spotřebu paliva 7,7 litru, v praxi bychom na tak nízkou hodnotu rozhodně nesázeli.

Silnější osmiválec má objem 4,4 litru a je přeplňován dvojicí turbodmychadel. Na stovku zvládne zrychlit za 4,9 vteřiny, nejvyšší rychlost je omezena také při 250 km/h. Kombinovaná spotřeba paliva činí 10,4 l / 100 km.

V nabídce bude osmistupňová samočinná převodovka, chybět nebude ani šestistupňová manuální převodovka. Předpokládá se, že ve výběru motorizací budou i vznětové jednotky. Prodej by měl být zahájen v létě, ceny zatím automobilka neoznámila. V příplatkové výbavě nebude chybět systém pro noční vidění, head-up displej či asistent pro parkování.

Anketa

Mrzí vás, že BMW nepředstavilo novou "šestku" kupé v Ženevě?
Ano
9,9 %
Ne
5,7 %
Je mi to jedno
84,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6432 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám