Hlavní obsah

Saab v Ženevě představí model 9-5 ve verzi kombi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka ukázala první fotografii modelu 9-5 v karosářské verzi kombi. Novinka se ve světové premiéře ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě.

Článek

Saab 9-5 v praktičtější verzi kombi nabídne 527 litrů v zavazadelníku, po sklopení zadních sedadel se velikost zvýší na 1600 litrů. Se sklopenými opěradly poskytuje celkovou ložnou plochu o délce téměř dvou metrů (1 962 mm). Opěradla zadních sedadel lze sklopit v poměru 60/40.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Saab 9-5 Aero 2.8T XWD

Verze SportCombi bude dodávána se stejnými pohonnými jednotkami jako v případě modelu 9-5 Sedan. Pod kapotou se tak objeví výhradně přeplňované motory.

Čtyřválcové a šestiválcové motory mají výkon od 180 koní (základní jedna-šestka) po 300 koní a 400 Nm v šestiválci 2,8T. Nejvýkonnější pohonná jednotka bude nabízena výhradně se systémem pohonu všech kol Saab XWD s elektronickým diferenciálem zadní nápravy eLSD.

Vůz bude možné objednávat u prodejců již v průběhu jara a první vozy budou zájemcům dodány v září letošního roku. Prodejní ceny zatím nebyly oznámeny.

Reklama

Související články

Test Saabu 9-5 2.8T XWD: volba individualistů

Švédský Saab se na českých silnicích objevuje hodně sporadicky. Vyzkoušeli jsme nejdražší verzi nového modelu 9-5. Všechna čtyři kola poháněl 2,8 litrový...

Výběr článků

Načítám