Hlavní obsah

Jeep uvádí na trh dva nové turbodiesely

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Jeep bude mimo svůj domovský trh nabízet dva nové turbodieselové motory. Cílem je zvýšit prodej na vyspělých evropských trzích, které u automobilů typu SUV a off-road vyžadují úsporné vznětové motory.

Článek

Pro Jeep Cherokee, Wrangler a Wrangler Unlimited nyní můžete zvolit upravený turbodieselový motor se zdvihovým objemem 2,8 litru. Tento motor se nabízí pouze mimo území USA a dosahuje výkonu 200 koní (147 kW) při 3600 otáčkách (zlepšení o 13 procent oproti předchozí pohonné jednotce s totožným objemem).

Motor poskytuje točivý moment 410 Nm od 2000 otáček (šestistupňová manuální převodovka), respektive 460 Nm od 1600 otáček (pětistupňová samočinná převodovka).

Motor splňuje emisní normu Euro 5, standardně obsahuje filtr pevných částic DPF a používá systém Start-Stop pro samočinné vypnutí motoru při stání. Celkově jde o vyspělý agregát, jenž má systém vstřikování paliva common-rail s tlakem 1800 bar, piezoelektrické vstřikovače a turbodmychadlo s proměnnou geometrií lopatek.

Vozy Jeep Compass a Jeep Patriot mají nově v nabídce turbodieselový motor s objemem 2,2 litru. Motor nabídne výkon 163 koní (120 kW) při 3600 otáčkách a točivý moment 320 Nm od 1400 otáček. Compass a Patriot jsou nadále nejúspornějšími vozy Jeep s kombinovanou spotřebou paliva 6,6 l/100 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám