Hlavní obsah

Faceliftované Mondeo nabídne upravené motory i lepší výbavu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě modernizovaného vzhledu přinese Ford Mondeo upravené zážehové i vznětové motory, stejně jako několik nových prvků bezpečnostní a komfortní výbavy. Ford nově vypustil i první video faceliftovaného Mondea.

Článek

Spolu s novým Mondeem poprvé vstoupí na trh dosud nejvýkonnější verze přeplňovaného zážehového motoru Ford EcoBoost SCTi 2,0 l, naladěná na 176 kW (240 koní). Další premiérou pro nové Mondeo je inovovaný vznětový agregát Ford Duratorq TDCi 2,2 l, který má nyní výkon 147 kW (200 koní).

Nové Mondeo přinese také několik asistenčních systémů - jedná se o systém upozornění na nechtěné opuštění jízdního pruhu, systém monitorování pozornosti řidiče nebo samočinné přepínání dálkových a potkávacích světlometů.

Zájemci o Mondeo mohou zároveň počítat s technologiemi uvedenými již v novém S-MAXu a Galaxy, jako je systém monitorování mrtvých úhlů, omezovač rychlosti, elektricky ovládaná dětská pojistka zadních dveří nebo zadní parkovací kamera.

Změny na vnějším vzhledu jsou pouze kosmetické. Hlavními prvky nového designu jsou upravená dolní a horní mřížka chladiče a výraznější profil kapoty motorového prostoru. V novém předním nárazníku se objevují LED světla pro denní svícení. LED technologie našla uplatnění také vzadu, v nově navržených sdružených svítilnách.

K prvním evropským zákazníkům zamíří Mondeo pro modelový rok 2010 letos v září.  Ceny začínají na částce 537 900 Kč (sedan, 1,6, zážehový, 88 kW), verze kombi stojí s tím samým motorem o 30 tisíc korun více. Nové Mondeo se opět bude nabízet v karosářských verzích sedan a kombi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám