Hlavní obsah

Škoda Yeti nejoblíbenější čtyřkolkou na brněnském autosalonu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejoblíbenějším automobilem s pohonem všech čtyř kol byla v pátek na brněnském mezinárodním veletrhu Autotec & Autosalon vyhlášena Škoda Yeti.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Návštěvníci měli o prohlídku Škody Yetti velký zájem.

Článek

V kategorii aut do miliónu korun se jí podařilo předstihnout například BMW X1 nebo Subaru Outback, které v anketě skončily na druhém a třetím místě. V kategorii automobilů nad milión korun hlasující ocenili Volkswagen Touareg.

Hlasující v anketě volili mezi všemi modely automobilů s pohonem všech čtyř kol, které jsou letos dostupné na českém trhu. V kategorii terénních aut do miliónu korun měli na výběr mezi 44 vozy, v kategorii nad milión korun mezi 28.

Ale nejen zmíněný yeti patří k tahákům letošního brněnského autosalonu. Studenti VUT tu představují svůj projekt elektromobilu na bázi Škody Superb. Do parády si ho vzala skupina doktorandů a výsledkem je auto s dojezdem 200 kilometrů a maximální rychlostí 160 km/h.

Studenti ještě vyvíjejí rychlonabíječku, která bude schopna auto nabít z 10 % na 90 % kapacity akumulátorů za 30 minut.

Vozítko lze řídit od patnácti

Mladší návštěvníky zase možná zaujme lehké vozítko, které lze řídit už od 15 let. Čtyřkolku francouzského výrobce, s maximální rychlostí 45 km/h, ale rozhodně nezdobí lidová cena, případný zájemce bude totiž muset sáhnout do kapsy pro 365 000 korun.

Nablýskané vozy, spoře oděné modelky, ale i těžké tahače a autobusy si budou moci návštěvníci veletrhu prohlédnout až do desátého června. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám