Hlavní obsah

Na autosalonu v Brně převládají užitková auta, osobních je málo

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V pátek začal brněnský autosalon užitkových a osobních vozidel pro odbornou a novinářskou veřejnost. Z velkých automobilových značek přijelo do moravské metropole jenom pět automobilek, zbytek zachraňují užitková a nákladní vozidla.

Foto: maž, Novinky

Premiéra premiéry, Hyundai i-flow se představil už v Ženevě, toto je česká premiéra.

Článek

Na letošním veletrhu užitkových a osobních vozidel Autosalon se na brněnském výstavišti kvůli krizi představí o dvě pětiny méně vystavovatelů než před dvěma lety na posledním Autotecu. Přijede jich 357. V minulosti se přitom oba veletrhy konaly samostatně a každý rok se střídaly, letos se mimořádně konají společně. Veletrhy začaly v pátek novinářským dnem, od soboty do čtvrtka patří veřejnosti.

Chybí zde ale většina hlavních automobilových značek, osobní vozy jsou pouze v jediném pavilonu. Do Brna tak dorazila pouze Škoda, Hyundai, Renault, Dacia a Ford. K vidění je koncept Hyundai i-flow, Fabia RS v obou karosářských verzích, nové kabriolety od Renaultu (Wind a Mégane CC) a Ford Focus RS (kromě historických vozidel na stánku Fordu není nic zajímavějšího). Na stánku Dacie je k vidění Duster, nejlevnější SUV v Česku. [celá zpráva]

Foto: maž, Novinky

Stánek Škody na brněnském autosalonu.

Velkou část zabírají nákladní vozidla - Tatra má zajímavou expozici s hasičskou technikou a speciálními úpravami vozů s vysokozdvižnými plošinami, na stánku Avie je k vidění plně elektrická verze nového modelu Smith, jenž se brzy dostane do prodeje. Prohlédnout si můžete i autobusy nejrůznějších velikostí, poprvé se zde prezentuje japonské Isuzu, jež nedávno vstoupilo na český trh.  [celá zpráva]

Velkou část dalšího pavilonu zabírají profesionální nástroje pro opravy vozidel.

Foto: maž, Novinky

Dacia Duster na brněnském autosalonu.

Na letošním brněnském autosalonu si tak na své přijdou spíše profesionálové. Nových osobních automobilů je v Brně letos k vidění opravdu málo. Podrobnou fotogalerii z brněnského výstaviště přineseme v pondělí 7. června.

Foto: maž, Novinky

Pohled na stánky Škody, Renauktu, Hyundai a Fordu

Největší automobilový veletrh v Česku se uskuteční v termínu od 5. – 10. června. Otevírací doba je od 9.00 do 18.00 hodin, 10. 6. (čtvrtek) 9.00 – 17.00 hodin. Celodenní vstupné stojí 100 korun, děti, studenti a důchodci mají slevu (50 Kč). Rodinné vstupné (2 dospělí a dvě děti) stojí 200 korun, děti do šesti let a držitelé průkazu ZTP a ZPT/P mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám