Hlavní obsah

Futuristický koncept sportovního vozu od BMW se spotřebou 3,7 l

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW mělo pro nadcházející autosalon ve Frankfurtu připraveno překvapení - koncept sportovního a zároveň ekologického auta. To pohání 1,5 litrový tříválec s kombinovanou spotřebou 3,7 litru. Nuda? Ani ne, 0-100 km/h zvládne tento vůz za skvělých 4,8 vteřiny.

Článek

Největší překvapení je pod kapotou - je zde totiž ukryt dieselový tříválec s objemem 1,5 litru, jenž vznikl „rozpůlením“ třílitrového šestiválce. Finální výkon je 163 koní, točivý moment má hodnotu 290 Nm. Součástí jsou také dva elektromotory s výkony 33 a 80 koní, slabší pohání přední kola, silnější elektromotor zase zadní.

Točivý moment dosahuje 800 Nm; 0-100 km/h zvládne BMW Vision EfficientDynamics za skvělých 4,8 vteřiny. Maximální rychlost je omezena na tradičních 250 km/h. Kombinovaná spotřeba činí 3,7 litru na 100 kilometrů.

Design konceptu nemá smysl popisovat, stačí se podívat na fotografie. Celkově auto připomíná legendární M1. Na vlastní oči můžete BMW Vision spatřit na autosalonu ve Frankfurtu.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW ukáže ve Frankfurtu hybridní "sedmičku"

BMW dlouho odmítalo hybridní technologie, nyní se však situace mění. Na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu představí bavorský výrobce model 750i s hybridním...

Výběr článků

Načítám