Hlavní obsah

Mini si k oslavě padesátin nadělilo sportovní kupé

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka letos oslavuje padesát let své existence. Coby narozeninový dárek "dostalo" Mini koncept sportovního kupé, nazvaný Mini Coupé Concept. Novinku si budou moci zájemci prohlédnout na zářijovém autosalonu ve Frankurtu nad Mohanem.

Článek

Výhradně dvoumístné sportovně laděné kupé je postaveno na základech současného Mini. Automobilka vyrábí Mini jako klasický hatchback, kabriolet nebo kombi (vrze Clubman). Jednotlivé verze existují i ve sportovních verzích S a John Cooper Works.

Mini tvrdí, že Coupé Concept je pohledem do budoucnosti, je tedy docela dobře možné, že Mini v budoucnu nabídne i verzi kupé se dvěma sedačkami. O pohon konceptu se stará čtyřválec s turbem a objemem 1,6 litru z nejvýkonnější verze John Cooper Works (test Novinek a video najdete zde), výkon motoru tudíž činí 211 koní (155 kW).

Zavazadlový prostor má hodnotu 250 litrů, což je o 90 litrů více než kolik nabídne hatchback (ten má ovšem i zadní sedačky). Více podrobností o atraktivně vypadajícím Coupé Concept slibuje automobilka prozradit na frankfurtském autosalonu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám