Hlavní obsah

Škoda se dočkala nové expozice v koncernovém muzeu VW ve Wolfsburgu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka se dočkala nové expozice v automobilovém muzeu, umístěném ve Wolfsburgu. Plocha vyhrazená pro Škodu má rozlohu 650 metrů čtverečních. Autostadt byl otevřen v roce 2000.

Článek

Autostadt existuje od roku 2000, od té doby jej navštívilo více než 18,5 miliónu návštěvníků. Každá značka koncernu Volkswagen v něm mám svou expozici, Bentley počínaje a Škodou konče.

Unikátní je i výstava důležitých historických automobilů, bez ohledu na značku výrobce (jsou zde i vozy, které nevyrobil koncern VW, kupříkladu původní Mini).

Na ploše o velikosti 650 metrů čtverečních, vyčleněných pro mladoboleslavskou automobilku, mohou návštěvníci prozkoumat čtyři zóny s vystavenými automobily.

Za tímto účelem byly odstraněny vnitřní stěny a kopule nad středem expozice je prosklená - v centru pavilónu je v současné době vystaven vůz Škoda Yeti, první SUV od Škody. Nová expozice byla otevřena osmého srpna.

Autostadt je otevřen kromě 24. 12. a posledního dne v roce každý den od devíti do šesté hodiny večerní. Pro dospělé je vstupné 14 eur, pro děti 6 eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám