Hlavní obsah

Hyundai začne nabízet i20 také v třídveřové verzi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka začne prostřednictvím tuzemského zastoupení nabízet od konce července model i20 také v třídveřové verzi. Hyundai i20, prodávaný v segmentu B, je konkurentem kupříkladu Škody Fabie nebo Fordu Fiesta. Škoda zatím třídveřovou verzi Fabie nikdy nenabízela a v dohledné době ani nabízet nebude.

Článek

Hyundai rozšíří na konci července svoji nabídku vozů v segmentu B a uvede na trh novou karosářskou variantu modelové řady i20. Třídveřový model měl světovou premiéru v březnu 2009 na autosalonu v Ženevě. Design jihokorejské novinky pochází z evropského centra v Rüsselsheimu. Jeho výroba probíhá v závodě v indickém Chennai.

Zákazníci mají u pětidvéřové verze na výběr šest agregátů, třídveřová verze na tom bude stejně. Největší zájem ze strany zákazníků je u pětidveřové verze o benzínový motor 1,4, který disponuje výkonem 74 kW (100 k) a točivým momentem 137 Nm. Zájem bude patrně i o dvanáctistovku (57 kW / 78 k).

Základní výbava zahrnuje airbag řidiče, airbag spolujezdce, přední boční airbagy a okenní airbagy pro přední a zadní sedadla, ABS + EBD a aktivní opěrky hlavy na předních sedadlech. Nejlevnější Hyundai i20 v třídveřovém provedení stojí 219 900 korun (verze s benzínovou dvanáctistovkou a pětistupňovým manuálem).

Hyundai poskytuje na i20 pětiletou záruku bez omezení počtu ujetých kilometrů. Test pětidveřové verze si můžete přečíst zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám