Hlavní obsah

Volkswagen otevřel v Indii továrnu na výrobu škodovek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen otevřela v Indii novou továrnu, jejíž vybudování stálo 580 miliónů eur (zhruba 16 miliard korun). Továrna by podle agentury DPA měla od května vyrábět vozy Škoda Fabia a od příštího roku model VW Polo upravený pro indický trh.

Článek

Automobilka plánuje během pěti let zvýšit podíl svých značek VW, Audi a Škoda na indickém trhu na osm až deset procent ze současných dvou procent.

"Navzdory současné krizi jsme pevně přesvědčeni, že indický automobilový trh má obrovský potenciál," uvedl výrobní ředitel automobilky Jochem Heizmann. "Všichni odborníci předpovídají rychlý růst," dodal. Během pěti let by měl podle Heizmanna celkový prodej aut v Indii stoupnout na více než dva milióny vozů ročně ze současných 1,2 miliónu.

Továrna s kapacitou 110 000 vozů ročně by měla do konce příštího roku zaměstnat zhruba 2500 lidí. "Jsem přesvědčen, že tento závod značí pro firmu začátek nové éry v Indii," uvedl šéf indických aktivit VW Jörg Müller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám