Hlavní obsah

Škoda představuje v Essenu studii divočejší Octavie RS

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Octavia prošla faceliftem, výjimku představovaly modely RS a Scout. Na er-eso se nyní dostalo alespoň v podobě studie, kterou mladoboleslavští prezentují na právě probíhající tuningové výstavě v Essenu. Dostala název RS+.

Článek

Oproti současnému modelu Octavia RS má verze RS+ zadní difuzor a miniaturní přední „lízátko“. (Difuzor je spojler pod zadním nárazníkem, jehož účelem je snižovat vztlak pod vozidlem; naopak "lízátko" je malý spojler na konci předního nárazníku.)

Obojí je v případě RS+ v černé barvě, stejně jako vnější zpětná zrcátka nebo litá kola. Uvnitř jsou největší změnou jiné přední sedačky, mohutnější a s mnohem výraznějším bočním vedením. Podobné najdete třeba v rychlých „audinách“, třeba v RS6.

:. Přední sedačky vypadají zajímavě... Foto: archiv

Octavia RS se zatím nabízí buď s turbodieselem (170 k) nebo dvoulitrovým přeplňovaným benzínovým motorem (200 k). O osudu studie RS+ není nic známo, takže není jisté, zda se s takto upravenou Octávií na silnicích budete moci potkat.

:. Škoda Octavia RS+ - vzadu přibyl difuzor, jinak je vše při starém. Foto: archiv

Reklama

Související témata:

Související články

Test Škoda Octavia 1,8 TSI: zapomeňte na TDI

O zatím poslední generaci Škody Octavie se již napsalo mnohé, tento článek se proto více zaměří na relativně nový benzínový motor 1,8 TSI, který nepřímo...

Nová Škoda Octavia: první oficiální fotografie

Přední světlomety jsou nově tvarované a výraznější. Všimnout si lze i mohutnější masky chladiče a jednodílného nárazníku. Inovace zadní části vozu se nese...

Výběr článků

Načítám