Hlavní obsah

Zběsilá Toyota Aygo s pohonem zadních kol

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota Aygo se vyrábí v Kolíně a každý ví, že jde o malé městské auto. Co se ale stane, když místo tříválce dáte pořádný motor, posunete ho doprostřed, upravíte podvozek a k tomu ještě přidáte pohon zadních kol? Pak se z malé nákupní tašky stane zběsilá motokára.

Článek

Toyota za název auto přidala slůvko Crazy a pravdou je, že tenhle koncept je hodně bláznivý. Tak především - Toyota vyndala litrový motor a nahradila jej benzínovou osmnáctistovkou z minulé generace modelu Celica a navíc ještě přidala turbodmychadlo.

Motor už není vepředu, ale posunul se až za řidiče. Výsledný výkon činí 204 koní (150 kW), točivý moment dosahuje 240 Nm. To vše při celkové hmotnosti pouhých 1050 kilogramů.

:. Oproti běžnému Aygu je tato studie o hodně širší. Foto: Toyota

Další zajímavostí je pohon zadních kol, který sériové Aygo rohodně nemá. Patřičné úpravy se týkaly i podvozku a brzd. Kola mají nyní rozměr 17 palců. Toyota Aygo Crazy jede přes 200 km/h a z nuly na stovku zrychluje okolo šesti vteřin.

Toyota si tohle čiperné Aygo připravila coby lákadlo pro svůj stánek na Londýnský autosalon, který začne koncem července. Jde pouze o studii a její sériová výroba je velice nepravděpodobná.

Reklama

Související témata:

Související články

Premiéra vozů z Kolína se přiblížila!

Dlouho očekávaný okamžik se přiblížil. První oficiální fotografie vozů z Kolína. V minulosti se nejen na internetu objevilo několik špionážních snímků, které...

První fotografie vozů z Kolína

Světová premiéra vozy z kolínské automobilky TPCA, kterou založily PSA Peugeot Citroën a Toyota Motor Corporation (TMC), čeká až v březnu v Ženevě....

Výběr článků

Načítám