Hlavní obsah

Saleen plánuje další supersport

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký tuningový král Steve Saleen plánuje další supersport s motorem před zadní nápravou. Podle všeho by měl být ještě silnější a rychlejší než jeho poslední takové dílo - model S7.

Článek

Nejedná se o žádný tuning Fordu Mustang, ale o pořádný vlastní vůz, jakým byl S7. Ten disponoval vidlicovým osmiválcem s objemem sedmi litrů s přeplňováním.

Výkon vozu se pohyboval na hranici 560 kW a točivý moment 950 N.m. Tyto hodnoty se však pohybovaly v závislosti na tom, v jaké době se vůz vyráběl, kolik měl zákazník peněz a jak chtěl mít vůz naladěný.

Saleen se nechal slyšet, že nová éra jeho supersportů by mohla přijít již příští rok. Jeho plánem však není dělat další extra drahý supersport (S7 stálo 600 000 dolarů), ale o dost jej zlevnit, aby se výroba vyplatila. Prý chce srazit cenu někam na hodnotu 150 až 200 000 dolarů, a to i když stále bude používat hliníkové tělo vozu.

Vůz by opět měl používat závodní zavěšení náprav, sportovní manuální převodovku a prý by se měla objevit i speciální série pro okruhové závody.

Reklama

Výběr článků

Načítám