Hlavní obsah

Blaupunkt nabízí novinky v navigacích i autorádiích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Blaupunkt představila v České republice několik novinek, mezi kterými jsou největší dvě nové generace navigací TravelPilot Lucca a také první autorádio, které nemá CD mechaniku, ale pouze slot pro SD karty.

Článek

Z původních jednoduchých navigací se postupem času přešlo na multimediální centra, a to i v přenosných verzích. Blaupunkt se tento trend snaží zachytit, takže představil nové generace navigací TravelPilot Lucca rady 3 a 5.

Základ pro střední Evropu

Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3 je základní model, který nabízí kompletní navigační mapy střední Evropy (Česká republika, Polsko, Slovensko a Maďarsko) a průjezdné trasy dalšími čtrnácti státy východní Evropy. Základní cena činí 8 900 Kč. Když si zákazník připlatí ještě další tisícovku, dostane na DVD kompletní mapy 21 států Evropy.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

V tomto přenosném zařízení ale nejdeme nejen GPS navigaci, ale lze si i přehrávat hudbu ve formátu MP3 či si prohlížet obrázky. Tyto soubory jsou přehrávány z SD karet, kládaných do speciálního slotu.

Pokud se vám zdá cena přístroje příliš vysoká, tak sám dovozce předpokládá, že po nástupu na trh a plném rozjetí výroby klesne cena přibližně o tisícovku. A jak to vypadá, tato situace by mohla nastat již příští měsíc.

Větší, výkonnější, rychlejší

Cena 13 990 Kč prozrazuje, že TravelPilot Lucca 5.2 je už poněkud dál. Tento přístroj stejně jako "tři-trojka" má v sobě zabudovaný nový hardware, jenž navigaci výrazně zrychlil. Jenže paměť je u 5.2 o velikosti 2 GB, což umožní nahrání kompletních map 27 zemí Evropy a v dalších čtrnácti východoevropských zná většinu hlavních silnic.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Přístroj se tradičně ovládá přes dotykovou čtyřpalcovou obrazovku o formátu 16:9, po stranách má však několik tlačítek, které zjednodušují hlavní úkony (ovládání hlasitosti, vyvolání hlavního menu...).

Výbava tohoto vrcholného modelu je bohatá. K navigaci je připojen TMC přijímač, který dokáže regulovat trasu podle hustoty provozu (bohužel u nás tento systém nefunguje), lze kombinovat trasu se železnicí, hledat přírodní památky, kempy, kostely, nemocnice, přehrávat fotografie (formát .JPG), hudbu (MP3/WMA), video (WMV), připojit iPod, monitory, kamery...

Pro moderní lidi

Mladí lidé  už pomalu přestávají používat klasické nosiče dat jako je CD a přecházejí na modernější paměťové karty. Tomuto trendu se přizpůsobil i nový model autorádia Blaupunkt Melbourne SD27. Ten zcela opominul CD mechaniku a místo ní je na boku přístroje slot pro paměťovou kartu. Na jednu kartu o velikosti 1 GB se vejde až deset hodin hudby, což jistě uspokojí i nejnáročnější uživatele. Přitom cena jedné karty dnes klesla na 350 Kč. Odstraněním mechanických části se přístroj stal odolnějším a také levnějším - zákazník za něj zaplatí 3490 Kč.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám