Hlavní obsah

Švýcarský supersport Beck LM800

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava luxusních automobilů ve Vídni jde souběžně s detroitským autosalonem, takže o ní skoro nikdo neví. Pouze Vídeňáci jí rádi navštíví, ale v zahraničí se o ní dozví jen málokdo. Ovšem tentokrát se zde ukázala jedna novinka ve světové premiéře - Beck LM800.

Článek

Tento supersport vyrábí švýcarská firma Beck, která sídlí v Bernu. Jejím hlavním zájmem je právě stavba automobilových závodních speciálů z uhlíkových kompozitů. Nyní si tedy usmysleli, že své dlouholeté zkušenosti přenesou do svého vlastního supervozu.

Beck LM800 má základ ve Formuli 1. Podvozek má totiž téměř kompletní stavbu z těchto závodních speciálů, včetně elektronicky kontrolovaného hydraulického systému.

Motor má téměř 480 kW, které dostává z přeplňovaných osmi válců o objemu 4,2 l. K agregátu je přes závodní spojku připojena semi-sekvenční sedmistupňová převodovka, která může být ovládána buď klasickou pákou na tunelu, nebo pádly pod volantem.

Karoserie je technicky také velmi podobná formuli. Tvrdý monocoque tvoří základní kostru, na kterou jsou připevněny další díly. Povrchové díly jsou vytvořeny z uhlíkového kompozitu, na mechanických dílech jsou použity kovové ultralehké materiály, jako je například hliník, hořčík, titan a některé díly jsou vyrobeny dokonce z kevlaru.

Jízdní výkony známy nejsou. Cena vozu Beck LM800 je stanovena na 600 000 dolarů, tedy asi 12,6 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám