Hlavní obsah

Abu Dhabi postaví tématický park Ferrari

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abu Dhabi

Abu Dhabi, emirát v Perském zálivu s osmi procenty světových zásob ropy, plánuje vybudování tématického zábavního parku, jehož tématem bude ikona sportovních vozů - Ferrari.

Článek

Ferrari World má stát na ostrově Yas na 2500hektarové ploše kousek proti iránských břehů. Rozpočet stavby se odhaduje na 40 miliard dolarů. Rodina al-Nahyan, která je hlavním investorem, plánuje vybudovat luxusní turistické středisko, které by vydělávalo další peníze. Na automobily Ferrari padl výběr velmi jednoduše - rodina totiž vlastní 5 % akcií této italské automobilky.

Celý zábavní park ve stylu hi-tech má být dokončen v roce 2009. Za jeho branami budou sály se simulátory, horské dráhy, interaktivní muzeum, divadlo a samozřejmě i závodní dráha. Ostrov Yas však na sobě ponese komplexnější zábavní středisko, kde budou hotely, restaurace, kasina a golfové hřiště. Vše by mělo být hotovo v roce 2014.

Abu Dhabi společně s leteckou společností Etihad Airways plánují navíc s nákladem 6,8 miliard dolarů dostavět mezinárodní letiště v Abu Dhabi, aby bylo možné náležitě přivítat všechny návštěvníky.

Emirát Abu Dhabi se nyní ohlíží po Dubaji, která investováním do zábavního průmyslu a cestovního ruchu přivítala letos za první tři měsíce celkem 1,7 miliónů návštěvníků, proti 1,6 miliónům za celý rok 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám