Hlavní obsah

Neplaťte za posilovnu, zhubněte přirozeně a zadarmo

Nejapná poznámka o příliš vypasovaném oblečení, Nový rok či nový objev - to vše může spustit rozhodnutí začít hubnout. Mnoho lidí krátce na to vyrazí do posilovny a zaplatí si permanentku. Žel bohu nezřídka se stává, že ta po pár návštěvách zůstane zapomenutá v peněžence či na stole, kde se na ni práší tak dlouho, dokud nepropadne. Zhubnout a dostat do formy se přitom můžete přirozeně a úplně zadarmo.

Foto: Profimedia.cz

Při šestihodinové túře spálíte až 10 000 kilojoulů.

Článek

Běhejte do kopce a do schodů

Rozhlédněte se kolem svého bydliště. Pokud zrovna nebydlíte na kopci, určitě máte někde poblíž schody. Pak už stačí jen vmáčknout pecky do uší a rozběhnout se. Běhání do kopce a schodů sice nezní právě lákavě, ale s dobrou motivační hudbou se to dá zvládnout. Navíc v intenzitě se tomuto pohybu máloco vyrovná. Stačí pouhých 30 minut.

Využijte cesty do práce

Pokud bydlíte jen pár kilometrů od práce, choďte do ní pěšky, běhejte nebo jezděte na kole. Samozřejmě že to chce mít možnost se v práci osprchovat, ale to vás alespoň příjemně nakopne. Pokud je to pro vás na ráno moc, využijte aktivně cestu z práce.

Cvičte s váhou vlastního těla

Když nemáte činky, trampolínky či stepery, soustřeďte se na cviky, při nichž využíváte váhu vlastního těla: dřepy, squaty, výpady, kliky apod.

Tancujte

Vyrazte na diskotéku, koncert nebo si udělejte party doma a rozvlňte se v rytmu tance. Jde o mírnější formu cvičení, která vás ovšem bude velmi bavit. Váš tep by měl stoupnout tak, abyste se začali potit.

 Milujte se

Než odmítnete partnera toužícího po sexuálních hrátkách s tím, že nemáte náladu, dobře si to rozmyslete. Při dovádění se totiž v průměru spálí až 1450 kJ, což zhruba odpovídá porci hranolků.

Jděte si zahrát s míčem

Porozhlédněte se kolem sebe a objevte možnosti, které vám vaše obec zdarma skýtá. Není někde plácek na basket nebo tréninková stěna na tenis, venkovní hřiště na volejbal? Pak už jen stačí vzít raketu nebo míč a vyrazit sami nebo s přáteli.

Půjčte si na hlídání dítě

Máte v rodině dítě? Synovce, neteř, mladšího bratra? Vraťte se s ním zpátky do dětství a užijte si hry, které vás tehdy bavily. Kopejte si s míčem, hrajte na honičku, válejte sudy a dělejte kotouly. Pokud nejste právě rodinný typ, půjčte si psa.

Foto: Profimedia.cz

Buďte super teta. Hrajte si a přitom hubněte.

Využijte techniku

Půjčte si cvičící dvd od kamarádek a příbuzných a udělejte si lekci cvičení doma zdarma. Až je budete mít ohraná, zkuste Youtube, kde je spousta lekcí nejrůznějších typů cvičení.

Běžte na túru

Udělejte si pěší výlet na celý den. Poznáte nová místa, vyčistíte si hlavu a po šesti hodinách odmažete 10 000 kilojoulů! Pokud vás chození nebaví, jeďte na kole.

Trénujte s tím, co je

Existuje spousta koutků, kde najdete nejrůznější napevno umístěné hrazdy, žebříky a prolézačky, na nichž se můžete přitahovat, zvedat nohy apod. Stačí se rozvzpomenout na hodiny tělocviku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám